Choď na obsah Choď na menu
 


halušky s kapustou

29. 8. 2009

Halušky s kapustou

SUROVINY

 

2 dkg slaniny s kožou, 0,75 kg zemiakov, 10 dkg hladkej múky, 10 dkg polohrubej múky, 1,6 dkg kvasenej kapusty, 2 dkg cibule, mleté čierne korenie, 1 vajce (nemusí byť)

POSTUP:

 

Ošúpané zemiaky jemne nastrúhame, do pripravených zemiakov pridáme soľ, múku, cesto dobre vypracujeme. Cesto hádžeme do osolenej vriacej vody. Varíme 5 – 10 minút dokiaľ nevyplávajú. Halušky zľahka zamiešame, aby sa neprichytili ku dnu hrnca. Opražíme nakrájanú slaninu, do ktorej pridáme na jemno nakrájanú cibuľu. Halušky necedíme, len vyberieme a necháme odkvapkať. Dáme do misy, v ktorej je prichystaná kapusta. Dochutíme korením a soľou. Zamiešame.

STOLOVANIE:Halušky s kapustou sa podávajú s mliekom.

                                       

Obrázok

                                   DOBRÚ CHUŤ!!!

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.